Rimpels

Rimpels en lijnen worden vaak gezien als teken van “ouder worden”. Waar lijntjes nog wegtrekken als je jonger bent, blijven ze steeds langer aanwezig als je wat ouder wordt. Wanneer dit gebeurt, verschilt per persoon. Ook de ervaring van tekenen van veroudering is heel persoonlijk. De een vindt rimpels absoluut niet mooi, terwijl een ander het kan zien als een ‘fact-of-life’.

Bij rimpels kunnen we twee soorten onderscheiden:

  1. Mimische rimpels: deze ontstaan wanneer je je mimiek gebruikt, als je gezichtshuid als het ware “in actie” is. Denk bijvoorbeeld aan lachrimpeltjes of de fronsrimpel.
  2. Statische rimpels: dit zijn lijnen die aanwezig zijn wanneer je gezicht “in rust” is. Je gebruikt dan niet actief je gezichtsspieren. Een mimische rimpel kan overgaan in een statische rimpel. Dit gebeurt als de huid onvoldoende elasticiteit om weer in de oorspronkelijke vorm terug te keren.

Oorzaken

Er zijn allerlei zaken die een rol spelen bij huidveroudering: Erfelijkheid, roken, stress en UV-beschadiging. Zij hebben invloed op hoe rimpels ontstaan. De factoren die hierbij een rol spelen zijn:

  1. Afname van collageen
  2. Minder volume van onderliggende structuren (bijv kaakbot)
  3. Verminderde elasticiteit huid

Rimpels behandeling

 

Als je niet gelukkig bent met de rimpels in je gezicht, dan is een behandeling vaak goed mogelijk. Ieder deel van het gezicht heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kan dus ook weer specifieke probleemgebieden opleveren. Wanneer je dat wilt, is daar in veel gevallen een passende oplossing voor te vinden, bijvoorbeeld in de vorm van injectables, peelings of mesotherapie.

Bij Ohlsen Medispa vinden we het belangrijk om samen met jou een persoonlijk behandelplan op te stellen. In onze kleinschalige kliniek in Villa Hilghestede in Groningen krijg je een uitgebreide intake en ga je met dezelfde cosmetisch arts het gehele behandelproces door. Het contact met je arts is heel direct en persoonlijk. Zo bieden we je bij Ohlsen Medispa een veilige omgeving.