Ohlsenmedispa

Scherp geprijsde injectables

Afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk

Peelings

Wil je graag een stralende huid zonder grove poriën en vlekjes? Peelings zijn dan een uitstekende oplossing om de huid te egaliseren en de huidstructuur te verfijnen. Bij Ohlsen Medispa worden er diverse typen peelings toegepast bij huidproblemen aan het gezicht, decolleté of handen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een oppervlakkige en een middeldiepe peeling. Beide peelings werken middels de resurfacing methode;verwijdering van de bovenste huidlaag stimuleert diepere huidlagen om huidcellen te vernieuwen, met als resultaat een huid van betere kwaliteit. Dit effect is vergelijkbaar met microdermabrasie en refractionaire laserbehandelingen, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van resurfacing.

Ohlsen Medispa biedt verschillende peelings aan: TCA peelings, VI peelings, Glycolzuur peelings en Jessner peelings. Tijdens het eerste consult bespreken we uw wensen en klachten om zo tot de geschikte peeling te komen. In onze kleinschalige kliniek in villa Hilghestede in Groningen loop je het gehele behandelproces door met de cosmetisch arts. Bij Ohlsen Medispa staan een persoonlijke benadering, korte lijnen en het bieden van een veilige omgeving dan ook centraal.

Probleemzones

Heb je last van:

dan is een peeling een uiterst geschikte behandeling. Overweeg je microdermabrasie of laser resurfacing, bespreek dan ook de mogelijkheden van peelings met de arts van onze kliniek.

Behandeling

Hoe gaan peelings in zijn werk? In de periode voorafgaand aan de behandeling kan het nodig zijn dat je je huid thuis voorbereidt met vitamine A zuur (Tretinoine). Na de intake krijg je hiervoor het recept van de behandelend arts. Deze crème zorgt ervoor dat je huid gewend raakt aan een iets snellere huidcelvernieuwing. Hierdoor is de peeling nog effectiever.

Op de dag van de behandeling wordt je huid eerst goed gereinigd. Met aceton wordt je huid ontdaan van vetten zodat de peelingvloeistof beter in je huid kan doordringen. De kwetsbare gedeelten (zoals de mond, dichtbij de ogen) van je huid worden beschermd met een dun laagje vaseline. Hierna wordt de vloeistof van de peeling aangebracht. Afhankelijk van de sterkte van de peelings kan de huid extra gevoelig zijn of branderig aanvoelen. Dit hoort bij de behandeling. De arts houdt de reactie van de huid in de gaten en brengt afhankelijk daarvan meerdere lagen vloeistof aan. Hierna wordt de peeling geneutraliseerd of gekalmeerd met een crème of water, afhankelijk van de toegepaste peeling. De behandeling zelf duurt slechts 10 tot 15 minuten, daarna mag je weer naar huis.

Na de behandeling voelt je huid wat trekkerig aan en kan deze wat verkleurd zijn. De instructies voor de dagen na de behandeling krijg je mee naar huis. Wat belangrijk is om te weten is dat het proces van huidvernieuwing de dagen erna zal gaan optreden. Bij een TCA peeling zal het proces heftiger verlopen dan bij een glycolzuurpeeling van 20%. Bij een lichte peeling zal er weinig vervelling plaatsvinden, bij een Vi peel of TCA peel juist iets meer. Zorg ervoor dat je je huid tussendoor insmeert met vaseline, zo vaak als je wilt, zodat deze tot rust komt en de tijd krijgt om te herstellen. Heel belangrijk: zorg voor een bescherming met zonnefactor 50 iedere dag, ook in de winter! Na de behandeling wordt er een controle-afspraak gemaakt om samen het resultaat te bespreken en eventueel een tweede peeling in te plannen.

Resultaat / risico’s

Wat kun je verwachten na peelings? Doordat de huid zich versneld vernieuwt, is de huidkwaliteit beter en mooier. Je huid is stralender, beter doorbloed, terwijl oneffenheden en kleine verkleuringen verdwijnen. Het effect zal groter zijn met een peeling die dieper de huidlagen ingaat. Hierbij is echter ook meer kans op schilfering en vervellen, zodat de huid tijdelijk wat kwetsbaarder en gevoeliger is voor wondjes of infecties. Met goede instructies van een arts of een gediplomeerd huidtherapeute  uit Ohlsen Medispa zijn deze risico’s minimaal. Hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten van een peeling en ben je goed geïnformeerd.

Behandeling

Wanneer je denkt dat peelings wellicht een optie zijn voor jou of als je meer informatie wilt, dan kun je een afspraak maken voor een consult. Je hebt dan een gesprek met de arts die ook de eventuele behandeling gaat uitvoeren. Wij werken niet met casemanagers of andere mensen voor dit essentiële onderdeel van de behandeling. We vinden het belangrijk dat je alle informatie krijgt en in staat bent een weloverwogen keuze te maken. De arts neemt niet alleen de technische uitvoering van de behandeling voor zijn rekening, maar is tevens je vertrouwenspersoon gedurende het hele proces. Wij hechten er waarde aan dat je je op je gemak voelt bij degene die je behandeling uitvoert.

Daarnaast wil je niet voor verrassingen komen te staan op het moment van de behandeling zelf en kom je er niet achteraf achter dat er nog andere behandelingen nodig zijn. Bij de intake kun je alles bespreken met je arts, zal je een duidelijk beeld krijgen van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. De intake vindt plaats in een informele sfeer waarna je in alle rust kunt beslissen wat je wilt. Mochten we vinden dat onze behandelingen niet geschikt zijn voor jouw situatie, dan zullen we daar eerlijk over zijn en je bijvoorbeeld doorverwijzen naar een plastisch chirurg of een schoonheidsspecialiste. Als een behandeling helemaal niet nodig is, dan zullen we ook uitleggen waarom. We vinden eerlijk advies belangrijk en stellen tevredenheid centraal. Als dat beter kan met andere behandelingen of peelings uit ons pakket, dan krijg je dat altijd van ons te horen.

Veelgestelde vragen

Wil je nog meer weten over injectables? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@ohlsenmedispa.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Prijzen

Glycolzuur peeling 95,-
Jessner peeling 125,-
TCA peeling 275,-
Vi peel 275,-
10%
Peelings kuur 3 keer korting