drs. Yvonne Ohlsen, arts

Ik ben ooit geneeskunde gaan studeren omdat ik psychiater wilde worden. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mensen, interacties, waarom doet iemand wat hij doet.  Ik heb ook een tijdje gewerkt in de psychiatrie en had ook in opleiding gekund tot psychiater Hoewel psychiatrie mij altijd is blijven boeien, ben ik toch een andere kant opgegaan na mijn artsexamen.

De periode als arts-assistent thoraxchirurgie heeft mij ongelooflijk veel geleerd op het gebied van handvaardigheid en snel handelen in acute situaties. 4 jaar studie tandheelkunde gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek heeft mij geleerd op alle kleine details te letten en uiterst geconcentreerd tot op 0,1 mm nauwkeurig te werken: was een vulling te hoog of de preparatie in een element te diep dan werd een toets niet gehaald, dus dit was eenvoudigweg een vereiste!

In mijn eigen praktijk voor esthetische geneeskunde komt alles wat ik de afgelopen jaren heb gedaan samen. Ik vind het belangrijk om te weten waarom iemand bij mij komt en waarom juist nu. Hoe zijn de verwachtingen ten aanzien van de behandeling en kan daaraan worden voldaan? Of is er een alternatief? Of is nu nog geen behandeling nodig en wellicht beter te wachten? Of weet ik vrijwel zeker dat iemand door een relatief kleine ingreep zich een stuk beter zal voelen? Of merk ik juist dat het helemaal niet om die rimpel gaat?

Ik overleg en leg uit, zodat ook duidelijk is wat de overwegingen zijn om tot een bepaald voorstel te komen. Ik zal nooit een arts zijn die alleen even binnenloopt om de behandeling uit te voeren zonder de cliënt te kennen en te weten; dat past niet bij mij. Ik ben eerder voorzichtig en bouw langzaam op, zodat je kunt toewerken naar een eindresultaat.

De behandelingen zelf, het werken met botox en fillers, zijn zowel technisch als esthetisch een uitdaging. Het is heerlijk als daarna iemand blij weggaat en weer terugkomt omdat het zo goed is bevallen.

Omdat ik dit werk nu zo’n 6 jaar doe zijn er veel mensen die ik terugzie in allerlei fases van hun leven: zonder baan, nieuwe baan, kinderen uit huis, gescheiden, verliefd, net moeder geworden en hoe doe je dat.. Geweldig om dit te vervolgen. En met de behandelingen die Ohlsen Medispa biedt soms net dat kleine beetje extra te kunnen toevoegen waar iemand behoefte aan heeft op dat moment. Daarom hou ik van wat ik doe en hoop dit nog lang te kunnen doen!

Hieronder kun je het CV Yvonne Ohlsen als PDF bekijken:

CV Yvonne Ohlsen