Ohlsenmedispa

Scherp geprijsde injectables

Afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk

Botox tegen zweten

In een samenleving waarin lekker ruiken hoog in het vaandel staat, kan overmatig transpireren een behoorlijke impact hebben op je sociale leven. Natte oksels, nare geurtjes. Als deodorant en andere middelen niet meer helpen kun je botox tegen zweten overwegen. Hoe werkt het? Net als bij een behandeling voor het gezicht, blokkeert de stof de doorgifte van signalen tussen cellen. Bij een rimpelbehandeling leidt dat tot het tijdelijk verlammen van een aantal gezichtsspieren, bij een behandeling tegen transpiratie wordt de prikkeloverdracht naar de zweetklieren geblokkeerd. Botox tegen zweten wordt niet alleen bij de oksels aangebracht, ook je handpalmen en voeten kunnen behandeld worden. Overmatig transpireren is een onderwerp waar men uit schaamte niet graag over praat.  Ohlsen Medispa probeert daarom een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin je je kwetsbaar kunt opstellen. In onze kleinschalige kliniek in Villa Hilghestede in Groningen loop je het proces van de botox behandeling van begin tot eind door met de behandelend arts. Je onzekerheden, klachten en wensen met betrekking tot overmatig transpireren hoef je daardoor maar één keer te uiten. Vervolgens bespreken we samen de mogelijkheden en gaan we al dan niet over tot een behandeling met botox tegen zweten.

Probleemzones

Waar heb je last van:

Transpireer je overmatig en heeft het grote invloed op je sociale leven en/of eigenwaarde? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor botox tegen zweten. Vraag tijdens een consult naar de mogelijkheden!
 

Behandeling

Bij een botox tegen zweten behandeling wordt er door middel van een aantal kleine prikjes botox in de spier in de huid van de oksel aangebracht. De behandeling zelf duurt ongeveer 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoeveel gebieden behandeld worden. Na de behandeling is de huid wat rood en kunnen er wat kleine bultjes aanwezig zijn door de vloeistof die ingebracht is. Dit is nauwelijks zichtbaar en neemt snel weer af. Na een botox behandeling kun je direct weer aan het werk of deelnemen aan andere sociale verplichtingen.

Resultaat / risico’s

Resultaat:  Een botox tegen zweten behandeling zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Het effect is afhankelijk van dosering en de sterkte van de spieren. De werking treedt op na 3 tot 7 dagen en het maximale effect is na 30 dagen bereikt.  Botox is heel precies te doseren, het is geen kwestie “van alles of niets”.  Soms is dus een hogere dosering nodig dan “gemiddeld” om de spieren voldoende te ontspannen en het gewenste resultaat te behalen. Het effect houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan. De spieren herstellen zich altijd weer waarbij de functie van de spieren weer terugkomt. Natuurlijk zijn er individuele verschillen. Wanneer je vaker botox hebt gebruikt zie je soms dat het effect langer aanhoudt en de periode tussen de botox behandelingen langer kan worden.

Mogelijke risico’s: er is altijd kans op blauwe plekjes, hoewel dit bij botox injecties vaak meevalt. Alle effecten zijn van tijdelijke aard. 
 

Consult

Wanneer je denkt dat botox tegen zweten wellicht een optie kan zijn voor jou of als je meer informatie wilt, dan kun je een afspraak maken voor een consult. Je hebt dan een gesprek met de arts die ook je eventuele botox behandeling later zal uitvoeren. Wij werken niet met casemanagers of andere mensen die dit essentiële onderdeel op zich nemen. We vinden het belangrijk dat je alle informatie krijgt voordat je een weloverwogen keuze maakt. Je arts is meer dan iemand die alleen de technische uitvoering van de behandeling voor zijn rekening neemt: het is van belang dat je je op je gemak voelt bij degene waardoor je je behandeling uit laat voeren.

Daarnaast wil je niet voor verrassingen komen te staan op het moment van de behandeling zelf: dat er toch meer nodig is dan besproken of er nog andere behandelingen nodig zijn. Bij de intake kun je alles bespreken met je arts, zal je een duidelijk beeld krijgen van wat er mogelijk is en een indicatie van de kosten krijgen. De intake vindt plaats in een informele sfeer waarna je in alle rust kunt beslissen wat je wilt. Mochten we vinden dat de botox behandeling die wij aanbieden niet geschikt is voor jouw situatie, dan zullen we je dat ook eerlijk zeggen en bijvoorbeeld doorverwijzen naar een andere medisch specialist. Soms is een behandeling nog helemaal niet nodig en dan zullen we ook uitleggen waarom. We vinden het belangrijk om een eerlijk advies te geven en als dat beter kan met andere behandelingen dan uit ons pakket, dan zullen we je dat zeker zeggen.

Veelgestelde vragen

Wil je nog meer weten over injectables? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@ohlsenmedispa.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Prijzen

Behandeling botox transpiratie 499,-
Behandeling botox per 5 units (alleen als extra) 27,50
Behandeling botox touch up per regio 75,-