Ohlsenmedispa

Scherp geprijsde injectables

Afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen. Op het eerste gezicht een onschuldige aandoening, maar het kan je gebit behoorlijke schade toebrengen. Langdurig tandenknarsen kan leiden tot hevige slijtage bij de tanden en kiezen, het kan ernstige hoofdpijn uitlokken en de slaap van jou en je partner verstoren. Wanneer je niet wilt of kunt slapen met een bitje, kun je kiezen voor botox tegen tandenknarsen. Met botox, een spierverslapper, wordt de oorzaak van het knarsen aangepakt. Knarsen is het gevolg van het onbewust overmatig aanspannen van de kaakspieren. De kiezen en tanden schuiven over elkaar heen waardoor ze beschadigen en hoofdpijn en spierspanningen veroorzaken. Veel mensen hebben weleens ervaren wat tandenknarsen is. Het gebeurt voornamelijk ’s nachts tijdens de slaap, maar het komt ook overdag voor bij hyperactiviteit of tijdens stresssituaties.

Blijf je lang met dit probleem lopen, dan is botox tegen tandenknarsen een goede oplossing. Voortdurend knarsen heeft namelijk ook cosmetische gevolgen voor je gebit. Bij Ohlsen Medispa kun je daarom kiezen voor deze behandeling tegen tandenknarsen. Botox wordt in de kauwspieren aangebracht waardoor de spierspanning wordt verlaagd. De klachten zullen vervolgens verminderen of zelfs stoppen. Heb je erg last van het knarsen en overweeg je botox tegen tandenknarsen? Ohlsen Medispa hecht veel waarde aan persoonlijke benadering, korte lijnen en een veilige omgeving. In onze kleinschalige kliniek in de Hilghestede in Groningen zullen we er dan ook alles aan doen om je thuis te laten voelen.

Probleemzones

Waar heb je last van?

  • Tandenknarsen

Is je gebit onderhevig aan slijtage vanwege het tandenknarsen? Heb je geregeld hoofdpijn en spierspanning in je kaken? En kunnen jij en je partner slecht slapen door het geluid van knarsen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor botox tegen tandenknarsen.

Behandeling

Bij een botox behandeling wordt er door middel van een aantal kleine prikjes botox in de kauwspieren aangebracht. De behandeling zelf duurt ongeveer 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoeveel gebieden behandeld worden. Na de behandeling is de huid wat rood en kunnen er wat kleine bultjes aanwezig zijn door de vloeistof die ingebracht is. Dit is nauwelijks zichtbaar en neemt snel weer af. Na een botox behandeling kun je direct weer aan het werk of deelnemen aan andere sociale verplichtingen.

Resultaat / risico’s

Resultaat: Een botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Het effect is afhankelijk van dosering en de sterkte van de spieren. De werking treedt op na drie tot zeven dagen en het maximale effect is na 30 dagen bereikt. Botox is heel precies te doseren, het is geen kwestie “van alles of niets”.  Soms is dus een hogere dosering nodig dan “gemiddeld” om de spieren voldoende te ontspannen en het gewenste resultaat te behalen. Het eindresultaat is dus zeker niet altijd complete inactiviteit van de spieren. Het effect van botox tegen tandenknarsen houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan. De spieren herstellen zich altijd weer waarbij de functie van de spieren weer terugkomt. Natuurlijk zijn er individuele verschillen. Wanneer je vaker botox hebt gebruikt zie je soms dat het effect langer aanhoudt en de periode tussen de botox behandelingen langer kan worden.

Mogelijke risico’s: er is altijd kans op blauwe plekjes, hoewel dit bij botox injecties vaak meevalt. Alle effecten zijn van tijdelijke aard. 

Consult

Denk je dat botox tegen tandenknarsen een optie kan zijn voor jouw klachten? Of wil je meer informatie over de behandeling? Dan kun je een afspraak maken voor een consult. Je hebt dan een gesprek met de arts die ook je eventuele botox behandeling later zal uitvoeren. Wij werken niet met casemanagers of andere mensen die dit essentiële onderdeel op zich nemen. We vinden het belangrijk dat je alle informatie krijgt voordat je een weloverwogen keuze maakt. Je arts is meer dan iemand die alleen de 

technische uitvoering van de behandeling voor zijn rekening neemt: het is van belang dat je je op je gemak voelt bij degene waardoor je je behandeling uit laat voeren. De intake vindt plaats in een informele sfeer waarna je in alle rust kunt beslissen wat je wilt. Mochten we vinden dat de botox behandeling die wij aanbieden niet geschikt is voor jouw situatie, dan zullen we je dat ook eerlijk zeggen en je bijvoorbeeld doorverwijzen naar een tandarts of huisarts. We vinden het belangrijk om een eerlijk advies te geven en mensen blijer te maken en als dat beter kan met andere behandelingen dan uit ons pakket, dan zullen we je dat zeker zeggen.

Veelgestelde vragen

Wil je nog meer weten over injectables? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@ohlsenmedispa.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Prijzen

Behandeling botox tandenknarsen 175,-
Behandeling botox tandenknarsen light 125,-
Behandeling botox per 5 units (alleen als extra) 27,50
Behandeling botox touch up per regio 75,-