Ohlsenmedispa

Scherp geprijsde injectables

Afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk

Botox tegen migraine

Terugkerende migraineaanvallen hebben een enorme impact op je leven. Sommigen hebben er een paar keer per jaar last van, maar voor anderen is het dagelijkse kost. Je baan en gezin kunnen eronder lijden en het kan je hinderen in je favoriete bezigheden. Botox tegen migraine is dan wellicht een oplossing. Migraine wordt omschreven als een zware, bonzende hoofdpijn. Veel mensen ervaren daarnaast ook andere symptomen. Misselijkheid, moeheid en overgevoeligheid voor geluiden en licht worden vaak in één adem genoemd. Een aanval kan leiden tot zware hoofdpijn die een aantal uur kan aanhouden. De pijn is vaak zo hevig, dat alleen een donkere en rustige omgeving verlichting biedt. Botox tegen migraine helpt de spieren in het gezicht te ontspannen, waardoor de aanval minder heftig zal zijn.

Naar schatting hebben zo’n twee miljoen Nederlanders migraine. Een deel gebruikt hiervoor medicatie, maar dat helpt niet voor iedereen. Een behandeling met botox is dan misschien een juiste keuze. Het aanspannen van de aangezicht spieren is één van de uitlokkers van een migraineaanval. Botox, een spierverslapper, kan dan een uitkomst bieden. Tijdens een consult bespreken we de klachten en de exacte locatie. Zo kunnen we de migraine optimaal behandelen.  In onze kleinschalige kliniek in Villa Hilghestede in Groningen bespreek je het hele proces met de behandelend arts en doorloop je samen alle stappen van botox tegen migraine. Ohlsen Medispa  kiest voor een persoonlijke benadering, korte lijnen en biedt een veilige omgeving.
 

Probleemzones

Heb je last van:

  • Migraine
  • Spanningshoofdpijn

En heb je al verscheidende medicijnen geprobeerd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een botox behandeling tegen migraine. Maak hiervoor online een afspraak voor het bespreken van de mogelijkheden. Ohlsen Medispa biedt ook andere medische behandelingen aan met botox. Met een behandeling kun je ook overmatig transpireren en tandenknarsen reduceren.

Behandeling

Bij botox tegen migraine wordt er door middel van een aantal kleine prikjes botox in de spier in de huid aangebracht. De behandeling zelf duurt ongeveer 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoeveel gebieden behandeld worden. Na de behandeling is de huid wat rood en kunnen er onder invloed van de ingebrachte vloeistof kleine bultjes ontstaan. Dit is nauwelijks zichtbaar en neemt snel weer af. Na een botox tegen migraine behandeling kun je direct weer aan het werk of deelnemen aan andere sociale verplichtingen.

Resultaat / risico’s

Resultaat:  een botox tegen migraine behandeling zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Het effect is afhankelijk van dosering en de sterkte van de spieren. De werking treedt op na 3 tot 7 dagen, het maximale effect is na 30 dagen bereikt en houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Botox is heel precies te doseren, het is geen kwestie “van alles of niets”.  Soms is een hogere dosering nodig dan gemiddeld om de spieren voldoende te ontspannen en het gewenste resultaat te behalen. Het eindresultaat is dus zeker niet altijd complete inactiviteit van de spieren. Botox tegen migraine is in eerste instantie bedoeld om het aantal aanvallen te verminderen en daarna om de pijn tijdens een acute aanval te verzachten.  Uit onderzoek is gebleken dat de frequentie van migraineaanvallen gemiddeld afneemt van zeven dagen per maand, naar minder dan een dag per maand.

Mogelijke risico’s: er is altijd kans op blauwe plekjes, hoewel dit bij botox injecties vaak meevalt. Alle effecten zijn van tijdelijke aard.

Consult

Wanneer je denkt dat botox tegen migraine wellicht een optie kan zijn voor jou of als je meer informatie wilt, dan kun je een afspraak maken voor een consult. Je hebt dan een gesprek met de arts die ook je eventuele botox behandeling op zich zal nemen . Wij werken niet met casemanagers of andere mensen die dit essentiële onderdeel op zich nemen. We vinden het belangrijk dat je alle informatie krijgt voordat je een weloverwogen keuze maakt. De arts neemt niet alleen de uitvoering voor zijn rekening, maar is tevens je vertrouwenspersoon die je bij elke stap persoonlijk begeleidt.  

Door onze persoonlijke benadering kom je niet voor verrassingen achteraf te staan. Je krijgt namelijk een helder  en eerlijk beeld van alle procedures en de exacte kosten. De intake vindt plaats in een informele sfeer waarna je in alle rust kunt beslissen wat je wilt. Mochten we vinden dat de botox tegen migraine behandeling die wij aanbieden niet geschikt is voor jouw situatie, dan zullen we je dat ook eerlijk zeggen en bijvoorbeeld doorverwijzen naar je huisarts. Ook als de behandeling naar onze mening niet nodig is, zullen wij daar eerlijk over zijn. Bij al onze adviezen staat jouw welzijn voorop.

Veelgestelde vragen

Wil je nog meer weten over injectables? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@ohlsenmedispa.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.