Ohlsenmedispa

Scherp geprijsde injectables

Afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk

Botox behandeling

Een rimpeltje hier en daar in het gezicht heeft zo zijn charme. Dit geldt niet voor diepe rimpels die je een sombere of vermoeide indruk geven. Een botox behandeling is dan een uitstekende oplossing om lijntjes en diepe rimpels te verzachten. Rimpels ontstaan voornamelijk op plaatsen waar de mimiek het sterkst is, zoals bij het voorhoofd, tussen de ogen en naast de neus. Een botox-injectie laat de spieren op die plekken ontspannen, waardoor deze minder samentrekken. Het resultaat is een gladdere huid met minder tot zelfs geen zichtbare rimpels. Omdat botox heel precies te doseren is, blijf de natuurlijke expressie van je gezicht behouden. De spieren zijn dus niet geheel inactief en dat is prettig wanneer je graag nog wat wil blijven voelen.

In onze kliniek worden zowel medische botox behandelingen als cosmetische botox behandelingen uitgevoerd. Tijdens het eerste consult bespreken we uw wensen en klachten om zo tot de geschikte behandeling te komen. In onze kleinschalige kliniek in Villa Hilghestede in Groningen loop je het proces van de botox behandeling van begin tot eind door met de behandelend arts. Ohlsen Medispa hecht dan ook veel waarde aan een persoonlijke benadering, korte lijnen en het bieden van een veilige omgeving.

Botoxbehandeling indicaties

Een botox behandeling in de medisch cosmetische geneeskunde wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de mimische rimpels zoals:

  1. fronsrimpel
  2. voorhoofdslijnen
  3. kraaienpootjes                      

Dit zijn de regio’s die het meest behandeld worden. Wat echter ook mogelijk is, is om met botox de zogenaamde “bunny lines “ (horizontale lijnen aan de bovenkant van de neus) te verzachten of de kin meer de ontspannen. Ook kan een botox behandeling ingezet worden voor hangende mondhoeken, rokerslijnen en zelfs voor huidverbetering. Daarnaast wordt botox ook gebruikt voor niet-cosmetische doeleinden, zoals bij overmatig transpireren, tegen tandenknarsen en migraine. 

Gratis consult aanvragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je volledig wordt geïnformeerd.

Behandeling

Bij een botox behandeling wordt er door middel van een aantal kleine prikjes botox in de spier in de huid aangebracht. De behandeling zelf duurt ongeveer 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoeveel gebieden behandeld worden. Na de behandeling is de huid wat rood en kunnen er als gevolg van de ingebrachte vloeistof enkele kleine bultjes ontstaan. Dit is nauwelijks zichtbaar en neemt snel weer af. Na een botox behandeling kun je direct weer aan het werk of deelnemen aan het sociale leven.

Resultaat / risico’s

Resultaat:  Een botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Het effect is afhankelijk van  de dosering en de sterkte van de spieren. De werking treedt op na 3 tot 7 dagen en het maximale effect is na 30 dagen bereikt.  Botox is heel precies te doseren, het is geen kwestie “van alles of niets”.  Soms is dus een hogere dosering nodig dan “gemiddeld” om de spieren voldoende te ontspannen en het gewenste resultaat te behalen. Het eindresultaat is dus zeker niet altijd complete inactiviteit van de spieren: sommige mensen vinden het prettig nog iets te kunnen fronsen en de voorhoofdsspieren te kunnen bewegen.

De lijntjes in de huid zullen zich ook meer ontspannen als de spieren onder de huid minder actief zijn. Afhankelijk van de diepte van de lijnen en de leeftijd zullen de rimpels minder diep worden. Wanneer de huid nog heel elastisch is en goed gehydrateerd is het mogelijk dat deze na verloop van tijd helemaal verdwijnen. Dit is met name het geval op jongere leeftijd. Wanneer de lijnen in rust nog aanwezig zijn is het waarschijnlijk dat er wel ontspanning optreedt, maar is wellicht een aanvulling met fillers een goede optie.

Om het resultaat vaneen botox behandeling te beoordelen kijken we dan ook in eerste instantie naar de afname van de spieractiviteit, niet naar het verdwijnen van de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Dit zullen we ook uitgebreid met je bespreken tijdens de intake. Het effect houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan. De spieren herstellen zich altijd weer waarbij de functie van de spieren weer terugkomt. Natuurlijk zijn er individuele verschillen. Wanneer je vaker botox hebt gebruikt. houdt het effect soms langer aan, zodat de periode tussen de botox behandelingen kan worden verlengd.

Mogelijke risico’s: er is altijd kans op blauwe plekjes, hoewel dit bij botox injecties vaak meevalt. Alle effecten zijn van tijdelijke aard. Wanneer je meer wilt weten over het geneesmiddel botox, lees je hier de bijsluiter.

Consult

Wanneer je denkt dat botox wellicht een optie kan zijn voor jou of als je meer informatie wilt, dan kun je een afspraak maken voor een consult. Je hebt dan een gesprek met de arts die ook je eventuele botox behandeling later zal uitvoeren. Wij werken niet met “casemanagers’ of andere mensen die dit essentiële onderdeel van de behandeling op zich nemen. We vinden het belangrijk dat je alle informatie krijgt voordat je een weloverwogen keuze maakt. Je arts is meer dan iemand die alleen de technische uitvoering van de behandeling voor zijn rekening neemt: het is van belang dat je je op je gemak voelt bij degene waardoor je je behandeling uit laat voeren.

Daarnaast wil je niet voor verrassingen komen te staan op het moment van de behandeling zelf: dat er toch meer nodig is dan besproken of er nog andere behandelingen nodig zijn. Bij de intake kun je alles bespreken met je arts, zal je een duidelijk beeld krijgen van wat er mogelijk is en een indicatie van de kosten krijgen. De intake vindt plaats in een informele sfeer waarna je in alle rust kunt beslissen wat je wilt. Mochten we vinden dat de botox behandeling die wij aanbieden niet geschikt is voor jouw situatie, dan zullen we je dat ook eerlijk zeggen en bijvoorbeeld doorverwijzen naar een plastisch chirurg of schoonheidsspecialiste. Of soms is een behandeling nog helemaal niet nodig en dan zullen we ook uitleggen waarom. We vinden het belangrijk om een eerlijk advies te geven en mensen blijer te maken. Als dat beter kan met andere behandelingen dan uit ons pakket, dan zullen we je dat zeker zeggen.

Veelgestelde vragen

Wil je nog meer weten over injectables? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@ohlsenmedispa.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Prijzen

Behandeling botox 1 regio , medium 175,-
Behandeling botox 1 regio, light 99,-
Behandeling botox 2 regio’s, medium 300,-
Behandeling botox 2 regio’s, light 175,-
Behandeling botox 3 regio’s, medium 400,-
Behandeling botox 3 regio’s, light 250,-
Behandeling botox kin 75,-
Behandeling botox kin, extra bij andere behandeling 50,-
Behandeling botox mondhoeken 75,-
Behandeling botox mondhoeken, extra bij andere behandeling 50,-
Behandeling botox rokerslijnen 75,-
Behandeling botox rokerslijnen, extra bij andere behandeling 50,-
Behandeling botox kaaklijn 75,-
Behandeling botox kaaklijn, extra bij andere behandeling 50,-
Behandeling botox bunny lines 75,-
Behandeling botox bunny lines, extra bij andere behandeling 50,-
Behandeling botox hals 195,-
Behandeling botox hals light 150,-
Behandeling botox huidverbetering/ baby botox 175,-
Behandeling botox huidverbetering/ baby botox-light 125,-
Behandeling botox per 5 units (alleen als extra) 27,50
Behandeling botox touch up per regio 75,-

Botox wordt gedoseerd in een bepaald aantal eenheden. Afhankelijk van leeftijd, sterkte van de spier en gewenste effect kan gekozen worden voor diverse doseringen per zone in het gezicht.  De “light” versie is de halve dosering van de “medium’ dosering. Deze is met name geschikt voor jongere mensen, mensen die preventief iets willen doen of ter voorkoming van dieper worden van de rimpels. Het is ook een prima manier om eens kennis te maken met botox en wat het voor je kan doen.  Heb je een hele sterke frons of diepe voorhoofdslijnen en vind je de medium behandeling niet voldoende resultaat geven? Dan kunnen we in overleg besluiten je tegen meerprijs meer units botox te geven of over te gaan op een aanvullende fillerbehandeling!